Zonnepanelen

Wilt u zonnepanelen installeren? Naast ons vakwerk als dakdekker kunnen wij uw dak voorzien van zonnepanelen. Uw zonnepanelen installeren wij vakkundig en professioneel op uw huidige dak.

 

Profiteer van zonne-energie

Steeds meer mensen ontdekken de gunstige mogelijkheden van zonne-energie. Buiten het milieuvriendelijke aspect, zijn de financiële voordelen groot.

 

Binnen 5 tot 7 jaar heeft u uw investering terugverdiend en bent u zelfvoorzienend in elektriciteit. Te veel opgewekte stroom geeft u terug aan het elektriciteitsnet en levert u dus geld op.

 

Subsidie zonnepanelen 2016

In 2016 is er géén landelijke subsidieregeling op zonnepanelen. Wel is er voor particulieren een interessant alternatief om een bijdrage te krijgen bij de aanschaf van zonnepanelen in 2016.

 

Teruggave BTW

Omdat een particulier als ondernemer beschouwd wordt zodra je energie levert aan het elektriciteitsnet is er teruggave van BTW op de gehele installatie mogelijk. Inschrijven bij de Kamer van Koophandel is niet nodig. Uw BTW kunt u terugvorderen bij de Aangifte Inkomstenbelasting. U kunt 21 % aan btw terugvorderen.

 

Lokale subsidie zonnepanelen 2016

Provincies en gemeenten kunnen wel subsidie verstrekken. Een landelijke regeling is er niet, maar het kan zijn dat uw gemeente toch subsidie verleent. Kijk op www.energiesubsidiewijzer.nl wat de mogelijkheden zijn binnen uw gemeente.

 

Voorbeelden