Dakisolatie

Warme lucht stijgt, daarom verliest een huis dat niet geïsoleerd is veel warmte, waarvan ongeveer 30% via het dak verloren gaat. Ontdek hier de mogelijkheden van dakisolatie.

 

Wat is het?

Dakisolatie houdt de warmte beter in uw huis, aangezien warmte van nature opstijgt. Door het dak met isolatiemateriaal te bedekken, bespaart u flink op de stookkosten. Er zijn verschillende manieren om uw dak te isoleren: zo kunt u de binnen- en buitenzijde van een schuin dak, een plat dak en de zoldervloer laten isoleren.

 

Schuin dak isoleren

Een schuin dak kan zowel aan de binnen- als buitenkant geïsoleerd worden. Belangrijk is dat het materiaal dat gebruikt wordt een goed isolatievermogen heeft. Bij het isoleren van de buitenzijde van het dak wordt de hele dakconstructie beschermd tegen vocht en kou, daarom wordt het ook wel de ‘warm dak’-methode genoemd.

 

Plat dak isoleren

Er zijn drie methodes om een plat dak te kunnen isoleren.Ten eerste kan het aan de binnenzijde van de dakconstructie worden geplaatst.. Ook kan de isolatie op de constructie geplaatst worden, waarna het afgedekt wordt met dakbedekking. Tot slot kan er isolatiemateriaal op de dakbedekking gelegd worden, dit gebeurt vooral bij dakterassen waarbij er veel op gelopen wordt.

 

Zoldervloer isoleren

Deze vorm van isoleren wordt voornamelijk toegepast wanneer de zolder niet benut wordt als leefruimte. Door de zoldervloer te isoleren hoeft de zolder niet verwarmd te worden.

 

 

Keuze van het materiaal

Welk isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden voor dakisolatie is afhankelijk van de isolatiewaarde oftewel warmteweerstand, ook wel rd-waarde genoemd. Ook is het afhankelijk van de constructie van uw huis. Onze specialisten vertellen u graag meer over alle opties.

 

 

Subsidie voor dakisolatie

Wanneer u besluit dakisolatie uit te besteden, dan kunt u in aanmerking komen voor verschillende regelingen die u voordeel bieden bij het plaatsen van isolatie. Zo heeft de regering in 2013 een energiebesparingsfonds beschikbaar gesteld met daarin 300 miljoen euro voor particuliere huiseigenaren. U kunt bij uw gemeente navragen waar u recht op heeft. Daarnaast mag er bij het uitbesteden van het isoleren van uw dak een btw-tarief van 6% in plaats van 21% toegepast worden op de arbeidskosten van het plaatsen.

 

Voorbeelden